Teuleria de la Pujada
Gurb

Parròquia de Sant Julià Sassorba
    A 600 metres per camí rural de la carretera C-154, punt quilomètric 5'000.

Jordi Compte

La teuleria de la Pujada està situada uns metres al nord-est de la Pujada, al límit est d'un petit pla ocupat per una bassa.
    Es tracta d'una teuleria de mitjanes dimensions, formada per una estructura de planta pràcticament quadrada d'uns 5 per 6 metres bastida amb murs de maçoneria de pedra i cantonades de pedra treballada. De la teuleria únicament es conserva part del forat interior i la façana principal, orientada al nord-est.
    La façana principal conserva dues grans obertures d'arc de mig punt emmarcades amb lloses a plec de llibre que formen dos espais coberts, al fons del qual hi ha dues petites obert obertures d'arc de mig punt emmarcades amb lloses a plec de llibre. Aquestes obertures donen accés a la sala de combustió.
    El forat interior de la teuleria, que correspon a la sala de cocció combina parts de maçoneria de pedra i parts d'obra vista, tot i que el material es troba parcialment fos a causa de les combustions. Es troba parcialment cobert de terra, vegetació i deixalles.
    Uns metres a l'oest de la teuleria hi ha una bassa.