Sobre la vinya d'en Joan Cegos
Mediona

Possiblement afectat per l'activitat agrícola.
    Fitxa PAP022 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    3995 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Situat per damunt el conegut jaciment ibèric de la Vinya d’en Joan Cegos, en uns terrenys actualment erms.

Durant els treballs de prospecció del anys ’80 es va localitzar una fulla de sílex amb retoc invasor que recorda a la tècnica solutriana. La localització d’un botó amb perforació en forma de V localitzat al jaciment de la Vinya d’en Joan Cegos, situa cronològicament les troballes durant el calcolític.

Es tracta per tant de dues úniques troballes, però per la seva singularitat són interessants ja que podrien indicar al presència d’un assentament a la zona d’aquesta cronologia. Un tipus d’habitat poc estudiat a la zona.

Jaciment localitzat per Josep Gallart i Romeu, que va prospectar el territori als anys ’80 localitzant diferents restes ceràmiques a la zona.