Jaciment situat en un camp de vinya del que durant les diferents campanyes de prospecció realitzades s’han recuperat un bon nombre de restes de cultura material. Pel que fa a la ceràmica és un repertori força ampli datat en l’ibèric ple-tardà, entre els que es troben informes de ceràmica comuna ibèrica a torn, nanses, vols, vores de contenidor, campanianes, àmfores Dressel1A, àmfora itàlica, etc.
De tota manera l’element més significatiu és la part passiva d’una sivella de cinturó de plata decorada amb la tècnica de “damasquinat”. El motiu ornamental consta de dobles “eses” simètriques en un eix central, J. Rovira i E. Santmartí la daten a finals del segle IV i principis del III aC, classificant-la en la tercera sèrie de la tipologia de Joan Cabré.
En aquests terrenys Gallart (del centre d'estudis de Mediona) també va localitzar un botó perforat en V, provinent del jaciment Sobre la Vinya de Joan Cegos i les restes d’un possible fons de cabana, el que fan pensar en un possible assentament durant el Calcolític a la zona.
Aquest jaciment es podria relacionat a banda del Sobre la Vinya de Joan Cegos, amb la Vinya d’en Rafel i la Vinya d’en Bricus, tots molt propers entre si i amb un horitzó cronològic similar, que suggereix una ocupació i assentament en època ibero-romana a la zona.
Cal assenyalar que en cap d’ells s’hi ha fet una intervenció arqueològica, i que per tant només la recerca podrà concretar l’extensió i característiques d’aquests jaciments, determinant si corresponen a un únic assentament o no.