Serra de Rubió II o Aerogeneradors del Parc Eòlic de la Serra de Rubió
Òdena

  Anoia
  Serra de les Malloles entre la BV-1037 i la BV-1031
  Emplaçament
  Aerogeneradors en dues fileres entre 720 i 835 m d'alçada

  Coordenades:

  41.66229
  1.62293
  385352
  4613198
  Número de fitxa
  08143 - 330
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Estat de conservació
  Dolent
  Prospecció sense resultats
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. 18962
  Accés
  Difícil
  Productiu
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament d'Òdena. Plaça Major, 2
  Autoria de la fitxa
  Lluís Pedraza i Jordana

  Prospecció arqueològica sense resultats portada a terme al parc eòlic que afecta parcialment els municipis d'Òdena, Rubió i Castellfollit del Boix en una zona coberta majoritàriament de boscos de pi i abundant vegetació arbustiva, però que ha malmès, en part, alguns camps de conreu.

  L'any 2007, arran de la construcció del Parc Eòlic Serra de Rubió II (a càrrec de l'empresa Energía Hidroeléctrica Navarra SA, del grup Acciona), es va efectuar un seguiment arqueològic de l'obertura de les rases per als fonaments i dels moviments de terra per accedir a les zones afectades. Els treballs es van desenvolupar en diverses etapes entre el 18 de febrer i el primer de setembre d'aquell any amb resultats totalment negatius. L'arqueòleg Antonio Castañeda (del grup Auditores Medioambientales Natura SL) es va fer càrrec de dirigir la intervenció preventiva.

  CASTAÑEDA, Antonio (2007). Memoria arqueológica del seguimiento y control del movimiento de tierras. Parque Eólico "Serra de Rubió 2" en los TTMM de Rubió y Òdena (comarca de Anoia, Barcelona).