Sequoia de Vila-seca
Sant Vicenç de Torelló

Colònia Vila-seca
    S'accedeix al jardí per unes escales que comencen al costat de la casa dels amos de Vila-seca

Espècimen botànic
    Marta Lloret Blackburn

La sequoia de Vila-seca està situada al jardí de la casa dels amos de Vila-seca. Es tracta d'un exemplar centenari de sequoia (Sequoia sempervirens), espècie originària de la franja oest dels Estats Units. És un arbre de gran magnitud, d'uns quaranta metres d'alçada i d'una sola vessa que creix molt recta, caracteritzada per l'escorça gruixuda i rogenca . La seva capçada, de forma densa i arrodonida, sobresurt per sobre les coníferes del jardí. Al seu costat hi creix un altre exemplar de menors dimensions.

La casa va ser construïda l'any 1881 per allotjar als amos i socis fundadors d'una de les fàbriques de la colònia Vila-seca, la societat Almeda, Sindreu i Puget. Es va bastir una casa senyorial dotada d'una important extensió de terra, on s'hi va plantar un magnífic jardí romàntic.