Sepulcre de cista de can Llopard
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carretera de Sant Andreu, a l'alçada de la finca "Los Olivos"
  Emplaçament
  Masia de Can Llopard

  Coordenades:

  41.43429
  1.94435
  411803
  4587507
  Número de fitxa
  08072-129
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Romà
  Segle
  III aC-VdC
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: CC.AA. I013766
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 003A09024
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Lloc d'enterrament d'inhumació col·lectiva en cista que, segons informació de Llibert Piera, el 1987 es va localitzar en el marge d'un camí molt a prop de Can Llopard. Probablement, l'enterrament podria correspondre a l'època romana, tot i que no es precisen prou dades per afirmar l'època exacta. El 2004, durant la visita al lloc per realitzar la revisió de la Carta arqueològica del baix Llobregat, no es va poder ubicar l'emplaçament de l'enterrament, i tampoc es va observar l'existència de ceràmica en superfície. Sembla que les restes van quedar al descobert amb motiu de l'arranjament de la carretera de Corbera a Sant Andreu, a l'alçada del mur de la finca Los Olivos.

  Es coneix l'indret on estaria ubicat el sepulcre, que actualment no és visible. Hi ha constància de l'existència de documentació gràfica, però no ha estat possible localitzar-la.

  El 1987, el masover de Can Llopard va informar a Llibert Piera de l'existència d'aquest enterrament.

  PIERA I FIBLA, Llibert (1993). «Resultats de les prospeccions a diversos jaciments ibèrics i romans de Catalunya». Empúries, núm. 48-50, II SERVEI DE PATRIMONI ARQUEOLÒGIC (2005). Inventari del patrimoni arqueològic de Catalunya. Carta arqueològica. Corbera de Llobregat (Baix Llobregat). Barcelona: Generalitat de Catalunya.