Can Llopart
Corbera de Llobregat

Sota la carretera de Sant Andreu de la Barca, passat el nucli de Can Coll (direcció Sant Andreu)

XIV-XIX
    BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 42
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Masia de planta rectangular, amb la planta baixa, planta pis i golfes, i coberta de dos aiguavessos. A la façana de migdia hi ha un pati d'entrada tancat per les construccions auxiliars de la masia, amb accés per portal rodó cobert. Obrada amb murs de pedra amorterada, referida en calç; disposa de portal amb arc dovellat de mig punt, a la clau del qual hi ha inscrit l'anagrama «16 IHS 59». Davant l'accés hi ha restes de l'antiga era. Hi ha diferents construccions annexes, també per la part posterior (petit habitatge com ampliació de la masoveria construïda cap al 1900).

A les rodalies es poden veure restes d'èpoques passades: ossos de la guerra dels carlins, fragments d'obús de la guerra civil... Informació facilitada per la família Llopart, masovers de la masia.

A les llindes de la porta principal i del portal interior figuren les inscripcions 1529 i 1659, respectivament. Tot i amb això, el llinatge dels Llopart figura als capítols matrimonials des del segle XIV. D'ença aleshores els Llopart van mantenir la propietat de la masia fins a 1800, quan va passar per línia lateral als Romagosa. Actualment els descendents d'aquesta família són els masovers.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat FUSTÉ, Ramon i J.GALLOFRÉ, Isidre (1980). "Fitxa del Inventari de protecció del Patrimoni Cultural Europeu", Col·legi d'Arquitectes de Barcelona PASQUAL SANGRÀ, Joaquim (1983), "Fitxa de l'Inventari de Protecció del Patrimoni Cultural Europeu", Col·legi d'Arquitectes de Barcelona RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1987). Documents de la història de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.