Can Llopart
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carretera de Sant Andreu
  Emplaçament
  Sota la carretera de Sant Andreu de la Barca, passat el nucli de Can Coll (direcció Sant Andreu)

  Coordenades:

  41.43336
  1.94567
  411912
  4587402
  Número de fitxa
  08072-42
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Medieval
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIV-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 42
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18377
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 004A00005
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Masia de planta rectangular, amb la planta baixa, planta pis i golfes, i coberta de dos aiguavessos. A la façana de migdia hi ha un pati d'entrada tancat per les construccions auxiliars de la masia, amb accés per portal rodó cobert. Obrada amb murs de pedra amorterada, referida en calç; disposa de portal amb arc dovellat de mig punt, a la clau del qual hi ha inscrit l'anagrama «16 IHS 59». Davant l'accés hi ha restes de l'antiga era. Hi ha diferents construccions annexes, també per la part posterior (petit habitatge com ampliació de la masoveria construïda cap al 1900).

  A les rodalies es poden veure restes d'èpoques passades: ossos de la guerra dels carlins, fragments d'obús de la guerra civil... Informació facilitada per la família Llopart, masovers de la masia.

  A les llindes de la porta principal i del portal interior figuren les inscripcions 1529 i 1659, respectivament. Tot i amb això, el llinatge dels Llopart figura als capítols matrimonials des del segle XIV. D'ença aleshores els Llopart van mantenir la propietat de la masia fins a 1800, quan va passar per línia lateral als Romagosa. Actualment els descendents d'aquesta família són els masovers.

  ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat FUSTÉ, Ramon i J.GALLOFRÉ, Isidre (1980). "Fitxa del Inventari de protecció del Patrimoni Cultural Europeu", Col·legi d'Arquitectes de Barcelona PASQUAL SANGRÀ, Joaquim (1983), "Fitxa de l'Inventari de Protecció del Patrimoni Cultural Europeu", Col·legi d'Arquitectes de Barcelona RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1987). Documents de la història de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.