Sender de Santa Perpètua Gurb

  Osona
  Parròquies de Sant Andreu de Gurb i Sant Cristòfol de Vespella
  Recorregut circular amb inici i final a l'Esperança

  Coordenades:

  41.99758
  2.19572
  433389
  4649820
  08100-206
  Patrimoni immoble
  Obra civil
  Contemporani
  XXI
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Lúdic
  Privada
  Propietaris diversos
  Jordi Compte

  El sender de Santa Perpètua, és un itinerari circular amb inici i final a l'Esperança. És un recorregut d'uns 21'8 quilòmetres, amb un desnivell que varia entre el 789 metres al punt més alt, l'església de Santa Perpètua i 483 metres al punt més baix, l'Esperança.
  El sender s'inicia a l'Esperança en direcció nord passant per les Escoles, la font i la masia de les Cases d'Avall i les Cases d'Amunt fins arribar prop de can Pedrera, on es bifurca. El sector nord es desvia al nord, entrant en terme municipal de Santa Cecília de Voltregà fins tornar a entrar al terme municipal de Gurb al cim del turó on s'assenta l'església de Santa Perpètua, el punt amb millors vistes de tot el recorregut. Des d'aquest punt el sender descendeix fins al collet on es troba l'anomenada Plaça Balladora, al límit del terme municipal de Sant Bartomeu del Grau i punt de reunió de bruixes segons la tradició popular. En aquest tram entre l'església i el collet el sender coincideix amb el GR-3. Des de la Plaça Balladora el camí es desvia cap al sud descendent prop de la Teuleria de Serramitja i de Muntadella fins passar pel torrent de la Codina i la Casanova de l'Argila, i tancar el recorregut prop de can Pedrera.
  El sender transcorre en la seva major part per pistes forestals, amb un tram més urbà on es segueix la carretera BV-4601 entre l'Esperança i les Escoles.

  Hi ha un tríptic editat per l'Ajuntament de Gurb on es troba aquest sender i el de Granollers de la Plana.

  Sender senyalitzat

  Guia itinerària dels senders de Santa Perpètua i de Granollers, Ajuntament de Gurb.