Sardana "La processó de Sant Bartomeu", d' Antoni Català

Festa Major de Sitges

Música i dansa
    Laia Massansalvador Soler

Antoni Català escrigué la sardana "La processó de Sant Bartomeu" als voltants de 1911. Es tracta d'una sardana instrumentada per ell mateix per a cobla i banda. El 5 de Novembre de 1919 la sardana obtingué el primer premi de La Festa de la Música de Girona.

Antoni Català és autor d'altres sardanes d'inspiració sitgetana com "L'aplec del Vinyet" de 1922 i "La moixiganga" de Sitges de 1927.

La sardana fou estrenada l'any 1925 per la Banda Municipal de Barcelona, dirigida pel mestre Joan Lamote de Grignon. Aquell dia tingué tant d'èxit que la van haver de repetir tres vegades. La qualitat de la peça fa que estigui en el repertori de la majoria de bandes i coples.

VILÀ SOLER, J. (1998) "Diversòrum sitgetà entrellat de costums, fets i dites populars". Quaderns de Sitges. Ajuntament de Sitges.