Sarcòfag de Sant Esteve de Granollers
Gurb

A 150 metres per camí rural de la carretera B-522, punt quilomètric 4'850.

El sarcòfag es troba mutilat en un dels quatre costats.
    Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte

El sarcòfag medieval de Sant Esteve de Granollers de la Plana es troba situat a l'antic cementiri de l'església, en un recinte tancat adossat al sud de l'església.
    Es tracta d'un sarcòfag de pedra format per un sol bloc, amb un forat interior rectangular d'uns 120 centímetres de llarg per 45 d'ample. Les parets del sarcòfag tenen una amplada entre els 10 i 15 centímetres i es troben carejades a dos dels costats, quedant un dels costats llargs sense carejar. Un dels costats es troba mutilat, quedant el sarcòfag obert en aquesta part. L'alçada del sarcòfag és aproximadament de 50 centímetres i reposa sobra una petita base d'obra en l'antic cementiri, a pocs metres del seu emplaçament original.