Santa Quitèria
Vilanova del Vallès

Edats dels Metalls
    Sense accés
    Bisbat de Barcelona c/Bisbe, 5 08002 Barcelona
    Joan Vicens i Tarré

Indret on han aparegut ceràmiques grolleres i a torn de tradició ibèrica. Les troballes han estat de superfície i molt escasses. La terrissa ha aparegut al costat de l'església. No ha aparegut cap estructura.

El jaciment es troba al cim d'un turó granític que domina la vall del Mogent. Aquest jaciment es relaciona amb els jaciments de la Serreta de Santa Quitèria i Baixada de Santa Quitèria.

L'any 1992, durant la visita al lloc amb motiu de la realització de la Carta Arqueològica, la manca de localització concreta sobre on es trobaren les restes abans esmentades, va fer difícil verificar positivament aquest jaciment. Després d'una àmplia recerca pels voltants de l'església, per la carena de la serra i pels vessants alts, foren trobats alguns fragments informes de ceràmica grollera i oxidada, amb molt desgreixant. La cronologia d'aquesta ceràmica és poc fiable. Existeixen 5 fragments ceràmics (3 a torn i 2 a mà) en el Fons del Museu de Granollers.

ESTRADA GARRIGA, J, VILLARONGA, L, La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona), Barcelona, I.P.A., 1967.
    ESTRADA, J. Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona, Comisión de Urbanismo 65, Barcelona, 1969.