Serreta de Santa Quitèria
Vilanova del Vallès

Edats dels Metalls
    Sense accés
    Bisbat de Barcelona c/Bisbe, 5 08002 Barcelona
    Joan Vicens i Tarré

Jaciment de superfície situat a prop del camí que puja a Santa Quitèria, entre Can Sió i Cal Sidro, en una zona d'antics conreus de vinya i amb restes de pinedes. Hi apareixen fragments esporàdics de sílex i ceràmica grollera de tradició eneolítica, àmfora ibèrica, ceràmica grollera ibèrica, ceràmica comuna romana i escòria de ferro (alguns fragments). No hi apareixen estructures.

Antiga zona de conreus actualment parcel·lada. Zona granítica amb dipòsits de sauló.

L'any 1992, amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica, es va efectuar una àmplia prospecció de la zona, a les cotes compreses entre 155 i 180 metres aproximadament i a les zones situades al nord i sud del mateix camí que s'enfila a l'església de Santa Quitèria. Els marges i zones alterades es van resseguir acuradament sense gaire èxit. Aquesta àmplia zona apareix afectada per les construccions urbanístiques, els camins i per la presència habitual de visitants. Les restes documentades corresponen a nombrosos fragments ceràmics informes i rodats, amb molt desgreixant i cuita oxidada. No es va localitzar cap fragment ceràmic prou significatiu com per atribuir-li una cronologia precisa. En aquesta mateixa zona, a la cota 160, a l'esquerra (nord) del camí i a uns 50 metres es va documentar la presència d'una estructura retallada a la roca del sòl. La manca d'elements no permet definir ni la seva funcionalitat ni la seva cronologia.

BACARIA, Albert; GARCIA, Lluís; PARDO, Jordi, Carta Arqueològica de la comarca del Vallès Oriental, Inèdit, 1983.
    ESTRADA, J. Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona, Comisión de Urbanismo 65, Barcelona, 1969.
    GILI, S.; VILA, Lluís; Tenas, Montse, Revisió Carta Arqueològica de la comarca del Vallès Oriental, Inèdit, 1992.