Sant Joan Xic
Gurb

A 1300 metres per pista asfaltada de la carretera N-152a, punt quilomètric 68'400

Els murs de tàpia es troben erosionats en algunes parts.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

Sant Joan Xic es troba situada uns metres a l'oest de la carretera C-17, al sud del rec del Romeu i al sud-est de can Cassany.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis i diverses estructures adossades al voltant. Està bastida amb murs de tàpia, amb l'arrebossat escrostonat en nombrosos punts i petites parts de maçoneria de pedra a la base i les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada al sud conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta i una finestra. Al primer pis hi ha dues finestres, una de les quals emmarcada amb maó i llinda de fusta. A l'esquerra hi ha un cos adossat bastit amb obra vista i amb diversos finestrals.
    La façana est conté una estructura adossada amb murs d'obra vista a nivell de planta baixa i una finestra al primer pis.
    La façana nord conté tres finestres a la planta baixa i dues més al primer pis amb llinda de fusta. A la dreta hi ha una estructura adossada bastida amb murs de maçoneria de pedra i teulada d'una vessant.
    La façana oest té diverses estructures adossades a nivell de planta baixa i a la dreta. A la resta de la façana no hi ha obertures.
    Uns metres a l'est hi ha un volum bastit a mitjans segle XX i dedicat a l'habitatge i al costat d'aquests un petit pedró modern amb una imatge de Sant Joan a l'interior.

Segons fonts orals, la masia es podria haver conegut antigament com la Teuleria del Nadal.