Sant Jaume de Castellnou
Veciana

Castellnou d'Albarenys

Barroc
    S'utilitza com a magatzem de deixalles agrícoles
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Jordi Montlló Bolart

Capella de planta rectangular, d'una sola nau, amb presbiteri de planta quadrada.. Té una capella lateral a banda i banda a modus de creuer i un petit campanar. Està dedicada a Sant Jaume, de tradició medieval, però refeta durant el segle XVII. Actualment l'interior està ple de deixalles i el seu deteriorament és notable. Té un cor situat als peus amb l'escala d'accés a l'entrada de l'església
    En destaca la porta d'entrada feta de pedra treballada amb motllures i llinda recta, encapçalada per un frontó de mig cercle. Els murs són de pedra, i a l'interior hi ha un recobriment de guix amb ornamentacions.

La capella de Sant Jaume de Castellnou és parròquia independent entre els segles XIII i XV. Després passa a ser sufragània de l'església de Sant Martí d'Albarells.
    El Sr. Ramon Marcé ens explica que l'any 1936, amb la Guerra Civil van enderrocar l'altar que tenia dues columnes i un retaule i ho van apilonar sota el marge. Els soldats van obligar al pare del Sr. Ramon Marcé a cremar-ho tot. A l'entrada mateix, al terra, hi havia una tomba d' 1,80 m de fondària. Els soldats la van profanar i van calar-hi foc.

ANDREU CABALLERIA, Montserrat (2003). Segur, un poble amb passat i amb futur. Inèdit.
    GENERALITAT DE CATALUNYA (1997) Inventari del patrimoni cultural immoble. Patrimoni Arquitectònic. Barcelona.
    GENERALITAT DE CATALUNYA (1997) Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya: l'Anoia.. Barcelona, pàgs. 231-237.
    SERVITJE, Jordi (2010). Veciana, on el silenci se sent. Ajuntament de Veciana.