Salt de la Talaia
Montclar

Rasa del Salt
    Abans de El Casó prendre la pista de l'esquerra direcció nord.

María del Agua Cortés Elía

Habitatge de planta quadrangular, cobert amb teulada a doble vessant amb carener perpendicular a la façana principal oberta a migdia. És de planta, pis i golfes, fet amb paredat de pedra. El conjunt presenta un bon estat degut a una rehabilitació recent. A la banda de llevant té un cos afegit amb teulada a tres vessants, i a la banda de ponent un altre cos amb teulada d'un vessant. La façana és simètrica, amb porta central d'arc rebaixat de pedra. Es troba propera a la Riera del Salt i al salt que forma la riera.

L'estructura d'aquesta casa ens mostra un edifici de principis del segle XX, tot i que podria ser una mica anterior. La rehabilitació no deixa veure elements antics i no la trobem a documentació anterior al segle XX.