Sagrada Família
L'Esquirol

Terme municipal de l'Esquirol

Costumari
    Cada cop hi ha menys cases i masies que passin la capelleta de la Sagrada Família.
    Virgínia Cepero González

La Sagrada Família és una capelleta domiciliària, feta de fusta amb ornaments de marqueteria. Duu les imatges de Jesús, Maria i Josep, protegides a la part frontal per un vidre, protegit alhora per dues portetes. Al darrere, normalment, hi ha un paper on van relacionades i numerades les persones inscrites a la capelleta. A la seva base hi ha un espai on es pot dipositar alguna moneda com a donatiu.
    Es va passant de casa en casa, i la seva estada és motiu de reflexió i pregària.
    Al terme municipal de l'Esquirol hi ha diverses capelletes de la Sagrada Família que passen en rutes diferents.
    Antigament, era costum que cada més s'iniciés una ruta i que cada casa tingués la capelleta un dia. Actualment no es respecten gaire els temps d'estada i, de vegades, es queden encallades a una casa durant un llarg període.

Fitxa redactada a partir d'informacions orals.