Circuit inclusiu
L'Esquirol

L'Esquirol
    A l'entorn del nucli urbà de l'Esquirol.

XXI
    Ajuntament de l'Esquirol
    Virgínia Cepero González

El Circuit inclusiu és un recorregut a la natura, adaptat a tots i totes, i senyalitzat físicament amb estaques i panells en Braille.
    El circuit de l'Esquirol té tres variants (rosa-8km, blau-3km i verd-3km), que el participant pot triar depenent de les seves necessitats. Totes tres passen per llocs d'especial interès natural o patrimonial del terme.

El projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, i Fundació Ana Vives i l'Ajuntament de l'Esquirol, vol fomentar la pràctica de l'esport corrent i caminant entre les persones amb més dificultats, amb la creació de circuits en diferents indrets del món.
    Els circuits inclusius van ser creats per Eduard Jornet, pare de Kilian Jornet, campió del món de curses de muntanya, i la Fundació Itinerarium, impulsora de la iniciativa.
    El Circuit Inclusiu de l'Esquirol, és el primer a la comarca d'Osona.