Safareig de les Guixeres
Capolat

Es troba a l'antiga parròquia de Sant Serni de Terrers, a la part oriental del municipi de Capolat.
    Al costat d'un camí que s'agafa a la collada de cal Pere.

La conservació de l'element és bona, però està molt deixat i comença a estar cobert de vegetació.
    Marta Sánchez Soler -Societat d'Arqueologia del Berguedà

Safareig de rentar roba que està format per un dipòsit de planta rectangular de pedra calcària amb uns murs de 50 cm de gruix. El rentador i l'arrebossat són de ciment.

L'aigua hi arribava per un canaló de fusta i venia des de la font d'Ull. La mida total del safareig és de 0,60 m x 1,69 m x 1,67 m.

Actualment, tot i conservar-se bé, està bastant cobert de vegetació i és palesa la falta d'ús de l'element.

Aquest safareig era compartit per algunes cases de la zona. Aquest era el cas de la Guixera, ca l'Armenter, cal Pere i la Mesquita.

L'aigua que l'omplia provenia de la font d'Ull. No hi ha cap registre documental d'aquest element, però el més probable és que fos construït durant la primera meitat del segle XX.