Ruta Portbou-Ulldecona

Litoral del Garraf

Sense data
    Departament de Medi Ambient i Habitatge. Av. Diagonal, 523-525. 08029-Barcelona.
    Laia Massansalvador Soler

El GR-92 segueix tot el litoral i pre-litoral català, des de Portbou a Ulldecona, comarca del Montsià, concretament al Pont de l'Olivar per on travessa el Riu de la Sènia, i passa pel Montnegre i el Corredor, Collserola, Garraf, Olèrdola i el Foix. El GR 92 o les seves variants travessen pel seu bell mig els parcs naturals del Cap de Creus, Aiguamolls de l'Empordà, Montnegre-Corredor, Collserola, Garraf i Olèrdola, i voreja també el Delta de l'Ebre. Cal destacar que el seu itinerari entre Portbou i Ulldecona, passa per gran nombre de punts d'interès relacionats amb la implantació humana, com són pobles, ciutats, ermites, museus, runes històriques, conjunts monumentals, etc.
    L'etapa que travessa el Garraf anirà resseguint la part costanera del massís i parc natural, si bé entre Garraf i Vallcarca, el GR es dirigeix i travessa la inesperada zona rural interior de Campdàsens. Més endavant, els voltants de l'ermita de la Trinitat compten entre els llocs més frondosos del Parc Natural. Sitges queda molt ben situat per a passar el migdia, quedant per a la tarda el tram de l'interessant camí de ronda fins a Vilanova i la Geltrú.

Com que es tracta d'un sender GR amb la denominació internacional E10, els seus extrems catalans han d'enllaçar amb la seva continuació dins de territori francès i valencià. En aquest moment, l'enllaç sud amb el país valencià està en projecte i no està senyalitzat. La ruta està homologada des de l'any 1986 i rep el seu nom en memòria dels JJOO de Barcelona'92.