Roures del Gelabert
Folgueroles

Torrent de Folgueroles – El Gelabert
    Emplaçament
    A la banda nord-oest del terme municipal, pel camí del Gelabert en direcció al torrent de Folgueroles

41.94933
    2.30516
    442409
    4644384
    08083 - 235
    Coberts de vegetació invasora
    Adriana Geladó Prat

Exemplars de roure martinenc situats prop del torrent de Folgueroles, entre el mas Gelabert i el pont de l’Ariet o del Gelabert, disposats al voltant del camí que passa per darrera de la masia. Es tracta d'un bosc mixte caracteritzat per la presència de roures martinencs, típics de la Plana de Vic. És un arbre caducifoli de creixement lent, amb la capçada densa i en forma de cúpula, el tronc sinuós i l'escorça rugosa de color marró grisenc. Les fulles són simples, d’un color verd lluent i persisteixen seques a l'arbre durant tot l'hivern. Aquests exemplars són centenaris, lleugerament degradats i combinats amb un sotabosc cobert de bardisses. Destaca un dels exemplars situats a escassos metres de la masia, conegut com el roure Bonic del Gelabert. També se’n localitzen a la zona del turó de Puigseslloses i als voltants de Palou.