Roures de Sobre-riba
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 700 metres per camí rural de la carretera B-522 , punt quilomètric 3'650

Espècimen botànic
    Jordi Compte

Els roures de Sobre-riba es troben situat uns metres al nord-oest de la masia de Sobre-Riba, a l'extrem sud-est d'un camp de conreu i en els recs que delimiten els camps de conreu a l'oest de la masia.
    Es tracta de diversos roures martinencs (Quercus pubescens) de grans dimensions. El més proper a la masia es troba ubicat a l'extrem d'un camp uns metres al nord d'aquesta. Té un perímetre de tronc de 314 centímetres a 1 metre d'alçada, una alçada propera als 20 metres i una capçada arrodonida que assoleix els 15 metres de diàmetre.
    A l'oest del roure, en els marges que delimiten els camps de conreu i flanquegen els recs que drenen la zona hi ha altres roures de dimensions semblants a aquest, amb perímetres de tronc superiors als tres metres i alguns amb una alçada superior. Entre aquests hi ha un plataner d'alçada notable.