Roure de les Garses
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 650 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'950

Espècimen botànic
    Jordi Compte

El roure de les Garses es troba situat al marge d'un camp de conreu i a tocar d'un rec al nord del Jovell i al sud-est de l'església de Sant Andreu de Gurb.
    Es tracta d'un roure martinenc (Quercus pubescens) de grans dimensions amb un perímetre de tronc de 383 centímetres a 1 metre d'alçada i una alçada propera als 20 metres. La capçada també assoleix dimensions notables, amb un diàmetre màxim d'uns 15 metres, tot i que no és gaire arrodonida. El canó del roure és d'uns cinc metres, es troba lleugerament inclinat cap al rec i es divideix en quatre grans brancades, una de les quals està morta.
    Seguint el mateix rec on es troba el roure se'n troben d'altres de dimensions notables, algun dels quals ajagut sobre el rec, i uns metres a l'oest hi ha una petita roureda també amb roures grans, alguns assolint pràcticament els tres metres de perímetre de tronc.