Roc del Moro
Capolat

Zona de Capolat, cim del turó del Roc del Moro.

Possiblement del segle X
    Les restes es troben cobertes i alterades per la vegetació, afectant la seva estructura.
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Es tracta de les restes d'un mur que discorre d’est a oest per la banda nord del turó del Roc del Moro. Les restes s'identifiquen de manera discontinua al llarg d'uns 25 m, i mostren una potència escassa i variable. Es tracta d'una estructura feta bàsicament amb blocs de conglomerat. En algun punt s'hi poden veure restes de morter de calç i no s'han identificat restes estructurals en la banda sud. La situació geogràfica d’aquest jaciment (amb bona visibilitat vers la banda de la Vall de Lord i cap a la banda de Sant Andreu, Coforb, Sant Salvador, etc.), així com el fet de que es trobi proper a les ruïnes del Santuari de la Mare de Déu dels Tossals, fan pensar amb la possibilitat de que es pugui tractar de les restes d'una torre o punt de guaita.