Riera de l'Om
Monistrol de Calders

  Moianès
  el trajecte de la riera discorre per la meitat sud del terme municipal.
  445

  Coordenades:

  41.75483
  2.01097
  417777
  4623028
  Número de fitxa
  08128 - 152
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Agència Catalana de l'Aigua. Carrer de Provença, 204, 08036 Barcelona
  Autoria de la fitxa
  Sara Simon Vilardaga

  La riera de l'Om discorre dins el terme de Monistrol de Calders des de la zona sud vers el nord, vessant les seves aigües a la riera de Sant Joan dins el nucli urbà, al nord de la masia el Solà. El torrent neix al veí municipi de Granera, per on discorre un curt recorregut abans d'entrar en terme de Monistrol de Calders, a la zona de l'Otzetó.

  El tram que discorre dins el municipi de Granera rep el nom de Torrent de l'Om.
  En el seu darrer tram compta amb un interessant bosc de ribera al seu entorn

  -AROLA SIERRA, J. (2008): El Paisatge de Calders (Bages). Tesi Doctoral, Universitat de Barcelona, Facultat de Geografia i Història. Manresa.
  -ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -PERARNAU I LLORENS, J.; PIÑERO I SUBIRANA, J. (1993): Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.
  -GUAL I PURTÍ, J. (2010): Monistrol de Calders, del calaix, una imatge i una història. Ajuntament de Monistrol de Calders i Zenobita edicions.