Retaule Marededéu
Saldes

Saldes. Església Sant Martí de Saldes. Plaça de Sant Martí. 08697 SALDES

Neoclàssic
    IPA núm. 3586.
    Bisbat de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
    Cortés Elía, Mª del Agua

Retaule pintat sobre guix, amb una viva policromia. Sota un nínxol la imatge venerada i envoltada per ornamentació floral seguint uns esquemes molt repetits. El mur de fons està totalment pintat amb escenes incloses dins de medallons; el retaule està molt malmès per la humitat. És un exemple pobre de retaule Neoclàssic tardà. A la fornícula central hi ha una imatge de la Marededéu.

És obra del segle XIX, dins el corrent estilístic del Neoclàssic tardà i amb poc interès artístic. Decora una de les capelles de l'església parroquial de Sant Martí de Saldes. L'església conserva altres retaules també Neoclàssics de més qualitat. Els cònsols del comú van pagar al pintor que va daurar el retaules del Roser l'any 1602. L'any 1604 van constituir la confraria del Roser a la parròquia de Saldes. El 1801 encara era vigent la confraria.

Inventari Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, fitxa núm. 3586. Generalitat de Catalunya. 1990.