Retaule de Sant Pau
Sant Pere de Ribes

Sant Pau

Barroc
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Pl. de la Vila 11, 1r 1a. 08980 Sant Feliu de Llobregat
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El retaule de Sant Pau està situat a l'absis de l'ermita de Sant Pau. Es composa de dos nivells i d'un sol eix, presidit per una gran fornícula que acull la imatge de Sant Pau, que fou afegida modernament. La fornícula està custodiada per una columna per costat, que sostenen el segon nivell, definit per volutes i un perfil sinuós al centre del qual hi ha un quadre del sant. La tècnica del retaule és de talla de fusta daurada i policromada.

Antigament, el retaule de Sant Pau estava situat a l'església Vella de Sant Pere. El retaule original de l'ermita de Sant Pau, del qual se'n conserven testimonis gràfics, va ser cremat durant la Guerra Civil.

PALACIOS, J.L., coord. (1999). Sant Pere de Ribes: Recull d'informació sobre el municipi. Sant Pere de Ribes: Ajuntament de Sant Pere de Ribes.