Restes d'una resclosa i de tres molins als Gorgs Blaus
Monistrol de Calders

a la roca per on discorre la riera de la Golarda, a la zona dels Gorgs Blaus.

l'erosió afecta a les restes conservades.
    Sara Simon Vilardaga

les restes del que podrien correspondre a un antic trull es localitzen al vessant oest de la roca per la qual discorre la riera la Golarda a la zona dels Gorgs Blaus. Es tracta d'un conjunt d'encaixos entre els quals hi ha diversos forats de planta circular, entorn a una cinquantena, uns recs o canals i uns espais a manera de fornícula, tot excavat a la roca. Les mides dels forats són diverses, entre els 11 i els 20 centímetres. Sembla que part dels forats i els encaixos visibles podrien correspondre a una estructura d'alguna antiga resclosa, altres a una passera. D'altra banda, també es conserva un altre encaix que segons Francesc Roma podria tractar-se d'un trull d'oli mogut per animals.

Es desconeix l'època en que es van construir aquests elements ni tampoc fins quan van estar en ús.