Resclosa del molí Nou
Olost

Sector nord-oest del terme municipal
    A 250 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 3'700.

Regular
    A causa del desús la resclosa s'ha anat deteriorant i cobrint de vegetació tot i que conserva molts dels elements originals i no ha estat reformada.
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa del molí Nou es troba situada a la riera Lluçanès a uns 350 metres al nord-oest del molí Nou al final d'un pronunciat meandre que fa la riera i a uns 150 metres a l'oest del pont de Jutglar.
    Es tracta de la resclosa i canal que conduïa l'aigua de la riera Lluçanès al molí Nou. La resclosa està formada per un mur de forma irregular d'uns 20 metres d'amplada transversal a la riera i 1'80 metres d'alçada, coronada amb una filada de lloses de pedra i coberta de molsa i vegetació; conserva alguns dels posts de fusta verticals encaixats a la roca molt malmesos. A l'extrem oest, la resclosa queda tancada per gran bloc cúbic de pedra natural d'uns 3'50 metres de costat. En aquest bloc de pedra hi ha una data inscrita de grans dimensions (els números fan uns 35 centímetres d'altura): 1753. D'aquest mateix costat surt un canal cap al molí. Conserva la comporta de ferro i fusta que permetia el pas de l'aigua i el desguàs altra vegada a la riera. La comporta es troba encaixada a grans blocs de pedra treballada. A la part est de la resclosa el mur disminueix d'alçada.