Resclosa del molí de Baix
Olost

Sector nord-oest del terme municipal
    A 400 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 5'250.

La resclosa s'ha omplert de sediments arrossegats per la riera i es troba coberta per un canyissar.
    Fustes Sola, SL. Ctra. Sant Quirze, PK 1,8. 08513. Prats de Lluçanès
    Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa i canal del molí de Baix es troba ubicat a la riera Gavarresa a 75 metres al nord del molí de Baix. La resclosa té forma de mitja lluna i està construïda amb grans blocs de pedra treballada i coronada també amb grans carreus escairats i ben picats. De l'extrem oest hi ha un mur de maçoneria de pedra que tanca la resclosa; presenta un forat o pas de l'aigua des del qual en surt el canal que conduïa a la bassa del molí. El canal, que té algunes de les parts picades a la roca mare, es conserva només en el seu primer tram ja que a continuació li passa la pista pel mig.

L'antiga resclosa es va esfondrar al primer quart del segle XX a causa d'una forta riuada; posteriorment se'n va reconstruir una altra.