Resclosa del Molí Menut
Talamanca

A uns 100m a llevant del mas Molí del Menut, 08279 Talamanca

Estructural
    ACA- Agencia Catalana de l' Aigua
    Quim Serdà Manau

Mur transversal semicircular fet de pedra i reforçat exteriorment amb ciment que encara avui acumula i eleva el nivell de l'aigua en aquest punt de la riera de Talamanca. Presenta una llargada aproximada de 20 metres, per una alçada d'1,5 m i amplada de 0'80 m. Es conserva en la seva totalitat.

La resclosa que veiem avui respon a una obra consolidada a mitjans segle passat tot aprofitant l'estructura d'una antiga construcció. L'aigua que s'acumula en aquest punt de la riera era transportada mitjançant una canalització, avui desapareguda, fins al molí fariner del Menut, on es guardava en una bassa i esdevenia, en ser utilitzada, la font d'energia que feia funcionar el molí. A més, l'aigua també seria aprofitada per al regadiu dels horts que es treballaven a la llera de la riera, entre la resclosa i el molí. Avui, el sistema està en desús, per bé que la resclosa continua retenint l'aigua.