Resclosa del molí d'Oms
Gurb

A 1400 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 66'100

La resclosa es troba coberta de bardissa.
    Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient. ACA. c/ Provença, 204-208, 08036 Barcelona
    Jordi Compte

La resclosa del molí d'Oms està situada sobre el pas del Rimentol, al sud-oest d'Oms i al nord-oest de la Teuleria i el molí d'Oms.
    Es tracta d'un llarg mur de maçoneria de pedra amb una curvatura lleugera que creua el pas del Rimentol. El mur té uns 12 metres de llargada i pràcticament arriba als 4 d'alçada, amb un ample contrafort al costat est que és el punt d'inici del canal. Bona part de la resclosa queda coberta de vegetació. El canal que es desvia a l'est de la resclosa i que antigament portava l'aigua a la Teuleria d'Oms i el molí d'Oms es conserva molt erosionat i en alguns punts encara conserva senzilles comportes i passos per sobre bastits amb lloses.