Resclosa del molí de Guiteres
Sobremunt

Sector sud del terme municipal
    A 5730 metres per pista forestal de la carretera BV. 4601, punt quilomètric 18'460.

Jordi Compte i Marta Homs

La resclosa del molí de Guiteres està situada uns 100 metres al sud Guiteres, en un meandre que forma la riera de Sorreigs, on la riera queda envoltada al sud per un cingle rocós.
    La resclosa està formada per diversos murs de maçoneria de pedra gran coronats amb una filada de blocs de pedra treballada. El mur principal, perpendicular a la riera té uns 15 metres de llarg i una alçada d'uns 2 metres. A un extrem s'adossa al cingle rocós que tanca el meandre de la riera i en l'altre a un segon mur, paral·lel al cingle rocós i que actua com a límit de la riera. Darrera aquest mur es conserven petits murs que marquen l'inici del canal, del que s'ha conservat el traçat tot i que es troba erosionat. El canal té un recorregut d'uns 150 metres fins desembocar a la bassa del molí de Guiteres, situada al nord-est.

El PR C-46 passa al costat de la resclosa i seguint un tram del canal, just abans de creuar unes passeres prop del molí de Guiteres.