Resclosa de Can Comas
Santa Eulàlia de Ronçana

Sobre el gual de Sant Isidre

Estructural
    Agència Catalana de l'Aigua. C. Provença, 204-208. 08036 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

La resclosa de Can Comas està situada al riu Tenes, a pocs metres aigües amunt del gual de Sant Isidre. Es tracta d'una obra d'enginyeria que permet desviar l'aigua de la riera cap al rec de Can Comas, que transcorre soterrat fins als camps de Ca l'Amell, Can Roca i Can Comes de Lliçà. La resclosa està formada per un mur perpendicular al riu, feta de ciment. Al costat de llevant, el mur es prolonga per a desviar l'aigua cap al rec.

Segons tradició oral, aquesta resclosa estava situada aigües amunt, vora la passera de la Pèrgola. Després es va construir de fusta en el lloc actual, fins que durant la segona meitat del segle XX es va refer amb pòrtland.

BARBANY, C. [et al.] (2006). “Les arrels del nostre poble: itineraris pel patrimoni del nostre poble”, La revista de Lliçà. Lliçà d'Amunt: Ajuntament de Lliçà d'Amunt.