Resclosa de Can Font
Santa Eulàlia de Ronçana

Riu Tenes
    A ponent de la masia de Can Font

Agència Catalana de l'Aigua. C. Provença, 204-208. 08036 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

La resclosa de Can Font està situada al riu Tenes, a uns 120 metres a llevant de la masia de Can Font. Es tracta d'una obra d'enginyeria que permetia desviar l'aigua de la riera cap al rec de Can Font, del qual en queden pocs vestigis, fins al molí d'en Comas. La resclosa està formada per un mur perpendicular al riu, feta amb murs de maçoneria revestits de morter i de ciment.

El molí d'en Comas de Lliçà és un dels molins documentats de més antic de la Vall del Tenes, des del segle XIII. Existeixen vestigis materials que indiquen l'existència d'un rec principal (el primer tram es correspon amb l'actual rec de Dalt i el segon amb el rec de Baix) que proveïa d'aigua els molins d'en Barbany (la Casa Vella), d'en Bastida (actual molí d'en Burch), d'en Vendrell, d'en Sabater i finalment d'en Comas. A finals del segle XVIII, després que la riuada s'emportés part dels molins que hem esmentat, els propietaris del molí d'en Comas degueren promoure la construcció d'una resclosa sota Can Font i un nou rec, que aniria soterrat fins a la timba de Can Just. Allà creuaria per l'aqüeducte esmentat fins al molí.