Can Janet
Santa Eulàlia de Ronçana

Can Feu del Salt d'Aigua
    Entre les cases de Can Roure i Can Feu

Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Janet és una masia del segle XVIII a la qual s'hi va afegir el cos frontal durant el segle XIX.

És un edifici de planta irregular que es composa d'un primer volum de planta rectangular amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Més endavant, s'hi va adossar un cos quadrangular a ponent, amb la coberta a una sola vessant que fa el desaiguat a ponent, on també s'hi va construir l'accés. Aquest cos presenta un únic eix d'obertures, el portal d'arc escarser arrebossat i la finestra d'arc pla arrebossat al pis. Totes dues estaven emmarcades amb pintura rogenca, de la mateixa mantera que les franges de les cantonades i del nivell de forjat. Del volum posterior únicament se'n reconeix un cos quadrangular que devia ser la comuna i una petita finestra d'arc pla de pedra, ja que els diversos coberts afegits el tapen. El revestiment dels murs es manté arrebossat amb morter de calç.

La primera referència que tenim de Can Janet és de la segona meitat del segle XIX, quan es menciona "casa Janet i Joan Roura a mas Janet". El més probable és que la casa ja existís anteriorment, i que potser en entrar-hi un Joan (potser el mateix Joan Roura de la casa veïna) canviés de nom.