Rellotge de sol del mas de les Fonts
Vallirana

Mas de les Fonts. Avinguda del Mas de les Fonts - Urbanització del Mas de les Fonts
    A l'extrem de migdia de la urbanització, al final de l'avinguda

Està repintat.
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol pintat del tipus vertical declinant situat a la part superior de la façana principal de la masia del Mas de les Fonts, a l'alçada del segon pis. Es tracta d'una esfera ovalada damunt d'un marc rectangular amb decoració motllurada i una orientació sud-est. Les marques horàries estan indicades amb nombres aràbics i en un cicle de 12 hores. Hi ha marcades en negre les línies de les hores i les mitges hores, de les 5 del matí a les 4 de la tarda, amb la línia de les 12 vertical. Cal destacar que la marca de les 5 apareix desplaçada dins del marc rectangular. Presenta un gnòmon de vareta amb una estrella al pol. A la part superior del marc rectangular hi ha l'any 1872.

Http://www.gnomonica.cat/index.php/inventari/inventari-10742 (Consulta: 16-05-2017). RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana.