Rellotge de sol de can Montané
Vallirana

Can Montané. Carrer de l'Empordà-Polígon industrial can Prunera
    Darrera de les naus del carrer de la Cerdanya, prop del Fondo d'en Montané

Està repintat.
    Adriana Geladó Prat

Rellotge de sol pintat del tipus vertical declinant situat a la part superior de la façana principal de la masia de can Montané, entre les obertures del primer pis. Es tracta d'una esfera circular damunt d'un estandart amb l'emmarcament rectangular, profusament decorat. Les marques horàries estan indicades amb nombres aràbics i en un cicle de 12 hores. Hi ha marcades en negre les línies de les hores i les mitges hores, de les 4 del matí a les 2 de la tarda. Cal destacar que la marca de les 3 no apareix representada. Presenta un gnòmon de vareta amb una cercle al pol. A la part inferior, dins del marc rectangular, hi ha la inscripció "ANY 1846" acompanyada de la lletra M (de Montané). A l'extrem inferior dret del marc hi ha la data de la restauració.

El rellotge fou restaurat el 7 d'abril de l'any 2005.