Rellotge de sol del cobert de l'era de can Vilaseca
Santa Margarida de Montbui

Coll del guix (08710 Santa Margarida de Montbui)
    En una de les cases situades uns metres a llevant de la casa pairal de Can Vilaseca.

Molt malmès i desdibuixat.
    Raquel Valdenebro Manrique

Rellotge sol representant a la façana principal d'una de les dues cases situades a ponent de Can Vilaseca. En concret es tracta de la casa situada més a llevant, amb les obertures reforçades per llindes de fusta. El rellotge es troba a nivell de primer pis, entre les dues obertures del pis. Actualment es troba molt malmès i desdibuixat, i només s'aprecia que tenia originalment una forma rectangular i la part superior acabada amb una forma ondulada.

En l'inventari de rellotges de sol de Catalunya realitzar per la societat de gnomònica du el núm. de registre 1151.

Tot i desconèixer quins deuen ser els orígens d'aquest element, cal pensar que la semblança amb el veí rellotge de la casa pairal de Can Vilaseca el fa tenir una cronologia similar, a l'entorn del començaments del segle XIX.