Fita de terme 5 Santa Margarida de Montbui

La Mallola (Santa Margarida de Montbui)
Crta. C-241, km. 3. Passada l'empresa Rivissa, en un marge a l'esquerra de la crta.

Raquel Valdenebro Manrique

Fita que marca les afrontacions entre el terme de Santa Margarida de Montbui i el de Jorba. Realitzada en pedra granítica, manté la base i el cos rectangular, i finalitza a la part superior amb formes arrodonides. Les seves mides són 20 cm d'amplada per 37 cm d'alçada x 14 cm d'amplada. Possiblement l'alçada és més gran, però es troba situada en el marge d'un camp una mica enterrada. Com a inscripcions, du la lletra M gravada a la cara de llevant indicant el terme de Montbui, i la J gravada a la cara de ponent indicant el terme de Jorba. Du gravat el núm 5.

La situació de la fita no es correspon amb l'actual límit del terme municipal.

Per la tipologia i el material de la fita podria datar-se entre els segles XVIII-XIX

TORRAS I RIBÉ, J.M.(1991) Camins i viatgers a la comarca de l'Anoia (1494-1834), Rafael Dalmau Editors, Barcelona. TORRAS I RIBÉ J (1991) "Santa Margarida de Montbui". Història de l'Anoia. Vol II. Ed. Parcir. Pàg. 13-47.