Rellotge de sol del carrer Pompeu Fabra
Vilassar de Dalt

Carrer Pompeu Fabra, 2

la ceràmica està ben conservada però manca el gnòmon.
    Estructural
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge del tipus vertical, superfície rectangular amb orientació sud. Està realitzat amb rajols ceràmics pintats de sèrie, de 15 cm x 15 cm (3 per 2). Està emmarcat per una sanefa decorada amb motius vegetals i fons blanc, feta amb rajols de 15 cm x 5 cm (3 x 2) i un rajol de 5 cm x 5 cm col·locat a l'escaire (4 unitats).
    L'ornamentació es reparteix de la següent manera: en la meitat superior, ben centrat, hi ha un sol antropomorfa de grans dimensions, somrient. Alternen els colors groc i carbassa i vermell per a representar els raigs solars, de forma triangular. A cada costat hi ha un parell de núvols (blaus i blancs). Per sota d'ell, l'emplaçament del gnòmon de vareta, del qual surten les línies horàries. Per sota del gnòmon hi ha un vaixell de vela navegant a alta mar. La numeració és de xifres romanes, que van de les sis del matí (esquerra) a les sis de la tarda, en cicles de dotze hores. La línia que marca les dotze és perpendicular. A la seva dreta, fins a les sis de la tarda.

Aquest rellotge consta a l'Inventari dels Rellotges de Sol dels Països Catalans, amb el número de referència 2.695. Hi ha una fotografia realitzada el 19 de desembre de l'any 2004 per Ignasi Vilà i ja en aquesta època no tenia la vareta.