Rellotge de sol del carrer Garrofers d'en Teio
Vilassar de Dalt

Carrer Garrofers d'en Teio, 2

Estructural
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge del tipus vertical, superfície rectangular amb orientació sud. Està realitzat amb rajols ceràmics pintats de sèrie, de 12 cm x 12 cm (4 per 3). Està emmarcat per una sanefa decorada amb motius vegetals, feta amb rajols de 12 cm x 5 cm (4 x 3) i un rajol de 5 cm x 5 cm col·locat a l'escaire (4 unitats).
    L'ornamentació es reparteix de la següent manera: en la meitat superior (6 rajols), ben centrat, hi ha un sol antropomorf de grans dimensions, amb les galtes inflades. De la seva boca neix el gnòmon de vareta, de secció circular. Al voltant d'ell, el cel està tapat i amb núvols amenaçant pluja. El sol bufa per tal d'empènyer els núvols i el mal temps.
    A la meitat inferior (6 rajols), hi ha una escena bucòlica, amb una parella de joves que van a buscar aigua a la font. Uns camps conreats l'allunyen del poble.
    No s'han pintat les línies horàries, però si que se senyalen simètricament les hores astronòmiques, des de les sis del matí (esquerra) a les sis de la tarda (dreta), en cicles de dotze hores. Les dotze del migdia està dibuixada al centre, perpendicular. Les xifres estan representades amb números romans.

Aquest rellotge consta a l'Inventari dels Rellotges de Sol dels Països Catalans, amb el número de referència 2.695. Hi ha una fotografia realitzada el 19 de desembre de l'any 2004 per Ignasi Vilà.