Barraca Torrent d'en Bruno
Vilassar de Dalt

Torrent d'en Bruno
    Darrera Can Maioles

Ensorrada parcialment
    Jordi Montlló Bolart

Barraca de picapedrer ubicada prop d'una antiga pedrera de granit al capdamunt d'una petita torrentera que dona naixement al torrent d'en Bruno. Es tracta d'una barraca de planta rectangular (2,90 x 2, 20 m), amb la coberta de tartana, executada amb volta de maó, sense arrebossat exterior. Parcialment excavada en el marge, les parets estan fetes de paredat antic, aprofitant la matèria primera de proximitat (el granit), i el maó de diferents gruixos amb una amplada màxima de 30 cm. La porta d'entrada, està situada a la façana de llevant, de la qual resta el marxapeus, de pedra granítica, i la part inferior del llindar, fet amb pedra i maó pla. També té dos bancs de pedra baixos a banda i banda de la porta. L'alçada màxima conservada és d' 1,30 m (degut a la protecció del marge natural de terra). Al seu interior, al fons, es conserva parcialment la llar de foc, feta de pedra i arrebossat amb una xemeneia rectangular feta de pedra granítica irregular entremig de la qual s'hi han col·locat uns tubs ceràmics. Es troba centrada al mig de la paret. A banda i banda de la xemeneia hi ha dos petits tinells de 33 cm d'amplada i 54 cm d'alçada (conservada) per 20 cm de fondària amb les restes d'una prestatgeria feta amb un rajol ceràmic. A l'interior s'observen les restes d'arrebossat i emblanquinat general, amb restes pictòriques verdes pels nínxols.

És una barraca molt interessant degut al seu origen, que està relacionat amb l'ofici de picapedrer. Es desconeix si la teulada tenia recollida d'aigües. Però a tocar de la barraca no s'ha observat cap construcció relacionada amb l'emmagatzament d'aigua que tantes vegades es detecta en el cas de barraques de pagès o vinyataire.