Rellotge de sol del carrer Céllecs
Vilassar de Dalt

Carrer Céllecs, 21

XXI
    Estructural
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol del tipus vertical declinat i superfície rectangular, orientat al Sud - Oest. Es troba col·locat al damunt d'uns rajols ceràmics de color verd, just per sota de la barana de terrassa de la planta pis, a la façana principal d'una torreta. Sembla fet de marbre amb resines sintètiques.
    A la part superior del quadrant, a cada costat hi ha la posició geogràfica expressada en coordenades: 41º30'37,5” N i 2º 21'27,1” E. Per sota mateix, centrat, s'observa un semicercle esgrafiat de color vermell amb els raigs solars. D'aquest neixen les línies horàries, esgrafiades en color negre. Aquestes van des de les 10 del matí a les vuit de la tarda. Les hores estan representades amb xifres romanes i pintades del mateix color. La línia de les dotze baixa perpendicular i entre mig en color vermell s'han representat les corbes de declinació solar.
    A la cantonada inferior esquerra hi ha l'any de realització d'aquest rellotge. El gnòmon de vareta és d'acer inoxidable, de secció circular, amb una palometa del mateix material a l'extrem. La palometa serveix per indicar l'època de l'any.

Aquest rellotge consta a l'Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans amb la referència 4.583. També hi ha dues fotografies realitzades l'any 2012 per C. Sacristan.