Rellotge de sol del carrer d’Eduvigis Rosas
Matadepera

Carrer d’Eduvigis Rosas, cantonada amb el carrer de Pompeu Fabra.

Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol de matí, situat a la façana orientada a llevant de la casa. És del tipus vertical declinant, amb orientació est.

Presenta una forma rectangular estilitzada integrada en una fornícula realitzada amb maó. Està fet amb trencadís on predominen els blaus clars a la part superior i els foscos a la inferior. Presideix un astre semi circular que desprèn els raigs solars només per la seva part superior. El gnòmon, de vareta simple senyala les hores que van de les 6 del matí a les 12 del migdia, en xifres romanes. Les línies horàries curtes i les hores són de color blanc. A la part inferior hi ha tres flors de color blanc amb les fulles verdes. No està signat.

Aquest rellotge consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica, amb el número de referencia: 5395.