Rellotge de sol de la Torre Guillermina
Matadepera

  Vallès Occidental
  Carrer d’Àngel Guimerà, núm. 56
  432

  Coordenades:

  41.60128
  2.02641
  418868
  4605966
  Número de fitxa
  08120 - 66
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Estat de conservació
  Bo
  No està acabat
  Protecció
  Legal
  BCIL
  Protecció Parcial (Número 38 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
  Seguint l'article 25 del Títol IV de la normativa especial de les masies i conjunts arquitectònics, tots els elements ornamentals de la façana s'han de mantenir, inclosos els rellotges de sol.
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (IPA)
  Accés
  Fàcil
  Ornamental
  Titularitat
  Privada
  8961207DG1086S0001BQ
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Rellotge de sol d’autor, situat a l’extrem dret la façana orientada al sud-oest de la casa. És del tipus vertical declinant. Es tracta d’un rellotge esgrafiat, molt esquemàtic que recorda un personatge femení. Es compon d’un quadrant delimitat per una forma oval amb un gnòmon o estilet de vareta simple al seu interior. Resseguint aquesta forma, una sanefa de formes arrodonides delimita, en un degradat totalment simètric, els cabells.

  A la part inferior, una orla en moviment amb el següent lema: “ SEMPRE ES MES TARD DEL QUÈ ET PENSES”. Els colors emprats són l’ocre molt pàl·lid pel fons, que correspon amb el de la façana i els esgrafiats en un rosa envellit.

  Aquest rellotge no consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.

  Torre dissenyada per l’arquitecte Pedro Pigrau, a partir dels anys quaranta. En els esgrafiats que s’esmenten i a les fotografies del catàleg previ al Mapa de Patrimoni Cultural de Matadepera actual no s’observa aquest rellotge de sol, que sembla haver estat realitzat en la darrera rehabilitació i pintat de la façana.