Rellotge de sol de Cal Raurell
Matadepera

Carrer de Pere Raurell, núm. 6

XXI
    Protecció Parcial (Número 49 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal)
    Seguint l'article 25 del Títol IV de la normativa especial de les masies i conjunts arquitectònics, tots els elements ornamentals de la façana s'han de mantenir, inclosos els rellotges de sol.
    Sí (IPA)
    9162506DG1096S0001DT
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol amb orientació sud-oest, situat per sota mateix del ràfec, entre dues finestres reixades de punt rodó. És del tipus vertical declinant. Està realitzat damunt d’un preparat de morter de calç i esgrafiat. El quadrant consisteix en un astre solar geomètric,  amb quinze raigs a mena de fulla el·líptica que sobresurten per la part superior. Per dessota mateix, formant un semicercle decorat amb impressions circulars s’hi delimiten les línies horàries, que marquen de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda, en xifres romanes. El rellotge queda emmarcat per un esgrafiat geomètric de vores arrodonides que recorda una gerra de tipus orientalitzant, molt estilitzada. La part inferior o sòcol està decorat per una sanefa floral simètrica. El gnòmon o estil, de vareta simple surt de la part inferior del sol. La decoració pictòrica és a base d’ocre.

Aquest rellotge no consta a l’ Inventari de Rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.