Cal Raurell
Matadepera

Carrer de Pere Raurell, 6

Josep Vila Juanico
    BCIL
    Protecció Parcial (Número 49 del Catàleg de Béns del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal). La tanca del conjunt te un nivell de protecció Integral.
    Sí (IPA)
    9162506DG1096S0001DT
    Jordi Montlló Bolart

Torre de  planta quadrangular composta envoltada de jardí pels quatre costats. Consta de semisoterrani, planta baixa i planta pis. A la part central, s’aixeca una torre mirador amb una planta de més; amb la coberta piramidal i coronada per un penell. La coberta de la resta de la casa és, bàsicament, a quatre vessants; amb particularitats pròpies en cada cos sortint. Com el cos absidal, a la façana nord, destinat a oratori dedicat a la Mare de Déu dels desemparats. Al damunt hi te un campanar de cadireta.

Destaca la tanca perimetral de la finca, amb un sòcol de paredat antic, una part de parament arrebossat llis i la part alta de vegetació; amb les portalades per persones i vehicles protegides per un voladís cobert amb teules.

No s’ha pogut accedir a l’interior de la finca.

El catàleg parla de tres torres d’una mateixa família, però només es protegeix la que correspon al número 6 del carrer Pere Raurell. Amb els anys s’han  fet diverses reformes a l’interior dels habitatges, s’han construït annexes per ampliar-lo. Actualment cada una de les torres pertany a un propietari diferent i els respectius jardins no es comuniquen entre ells.

Segons el catàleg (2009), la primera de les torres es construeix  l’any 1949 i la segona l’any 1950. Desprès la família compra un solar annex amb el corresponent vial i l’any 1952 edifica  la tercera torre. Totes elles les fa el paleta de Matadepera, Josep Duesaigües, els plànols  són de l’arquitecte municipal Joan Vila Juanico.