Rellotge de sol de Can Tosca
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Can Tosca
  Emplaçament
  Entre Can Miqueló vell i Can Lloberas del Bosc
  315

  Coordenades:

  41.53451
  2.32699
  443858
  4598314
  Número de fitxa
  08214 - 384
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Restringit
  Estructural
  Titularitat
  Privada
  001400600DF49G0001KS
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Rellotge del tipus vertical meridional i superfície rectangular. Està realitzat amb rajols ceràmics pintats de sèrie, de 10 cm x 10 cm (5 per 3) i emmarcat per una sanefa lineal pintada de color marró clar i pel seu exterior una doble sanefa decorada amb motius geomètrics i vegetals de color blau i ocre sobre fons blanc, feta amb rajols de 10 cm x 4 cm (5 x 3) i un rajol d'enllaç, de 4 cm x 4 cm col·locat a l'escaire (4 unitats).
  La temàtica d'aquest quadrant es divideix de la següent manera: a la part superior, una rosa dels vents, de forma geomètrica. La rosa blava senyala els vents de Gregal, Xaloc, Garbí i Mestral. L'ocre, Tramuntana, Llevant, Migjorn i Ponent.
  A la rajola del mig, de color blanc, ben centrat hi ha el gnòmon de vareta, de secció circular i fet en alumini Per sota un paisatge del mes de juny, representant la sega del blat i la confecció dels pallers. Emmarcant aquest paisatge s'hi ha dibuixat les hores, de les sis del matí (esquerra) a les sis de la tarda (dreta) amb les dotze del migdia perpendicular al vent de tramuntana en cicles de dotze hores. No hi ha línies horàries.

  No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.

  Els actuals propietaris van comprar la finca l'any 2002.