Rellotge de sol de Can Palomo
Vilassar de Dalt

Carrer Àngel Guimerà, 42

capa pictòrica perduda i esquerdes a l'arremolinat
    Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol, del tipus vertical declinant ubicat entre les dues finestres de les golfes, a la façana orientada a migdia de Can Palomo – Can Vicenç, en el pati interior de la casa. Està en molt mal estat de conservació. Policromat, de grans dimensions, sembla haver estat realitzat a la mateixa època que l'esgrafiat de la façana. El preparat de calç ha gairebé desaparegut i el suport presenta moltes esquerdes superficials. S'observen les restes pictòriques de color blanc (interna i externa) que formen part del marc del rellotge i al seu interior, les restes d'una decoració vermellosa, d'uns sis a vuit centímetres d'amplada. A la part superior del quadrant, es conserva el gnòmon de vareta, de secció circular, no massa llarg, (senyalaria les hores i les mitges hores en cicles de dotze hores, a partir de les sis del matí). Un forat que deixa entreveure la tàpia i la pedra on està collat el gnòmon. Envoltant la vareta, s'observen parcialment els traços d'un disc solar amb restes pictòriques ocres i vermelloses, que podria haver estat de tipologia antropomorfa). Les línies horàries estan pintades de color vermellós (restes molt minses). A la línia del meridià que marcaria les dotze del migdia sembla observar-se una forma de color vermellosa, corba que podria tractar-se de la campana que senyala l'hora de l'Àngelus.

No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.