Jaciment de Can Boquet
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Planes de Can Boquet
  374

  Coordenades:

  41.52719
  2.34081
  445005
  4597493
  Número de fitxa
  08214 - 386
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Neolític
  Ibèric
  Romà
  Segle
  II aC-V dC
  Estat de conservació
  Regular
  es desconeix l'abast real d'aquest possible jaciment
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  La zona de Can Boquet és molt rica en jaciments arqueològics des d'època neolítica. També s'hi han trobat restes ibèriques i medievals, però a més, recentment, s'han documentat materials ceràmics d'època romana, que malauradament no s'han pogut contextualitzar estratigràficament.
  A part de la troballa que Coll i Carmona (2004) publiquen, durant l'elaboració d'aquest Mapa de patrimoni, es van localitzar fragments de llavis de teula romana en els camps del darrera del punt d'informació del Parc.

  Les coordenades de la fitxa corresponen a les de l'article de Coll i Carmona (2004) però passades a ETRS89; però cal tenir en compte la troballa de teules romanes darrera el punt d'informació del Parc que podrien tenir un mateix origen. Per tant si es fa un polígon de protecció cal comptar-hi.

  Amb motiu de l'avís d'un particular , per l'abril de 1996, el Museu Arxiu municipal de Vilassar de Dalt efectuà una recollida de material arqueològic sota la direcció de Maria Carme Carmona i Núria Roselló. El material va aparèixer escampat per una terrassa de conreu que es troba per sobre del caminet que mena a la masia de Can Boquet des del camí principal de Vilassar a Òrrius. L'excavació va demostrar que els materials s'havien dipositat provinents d'un altre lloc incert.

  COLL, Ramon i CARMONA, Maria Carme (2004). Les restes romanes de Can Boquet (Vilassar de Dalt, el Maresme); dins XX Sessió d'Estudis Mataronins, 29 de novembre de 2003. Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, pàgs. 27 a 43.